torsdag 7. januar 2010

Forskningsdagene 2009 - 23.09. og 24.09.

Birgitte og Liv hadde to innlegg sammen med lærere og elever under Forskningsdagene 2009 - I Hammerfest 23.09.09 med "Lysbyen Hammerfest" og i Alta 24.09.09 med "Mitt drømmehus". På hvert sted deltok elever og lærere med sine erfaringer og Birgitte fortalte om forskningsprosjektet, mens Liv la fram de første resultatene av forskning på bloggenes innhold.


"Lysbyen Hammerfest" 23.09. kl.1800-1930, Hammerfest, Gjenreisningsmuseet

Hammerfest var Norges første by med gatelys! Og vi vil vise teknologi og design i skjæringspunktet mellom kunst og vitenskap med en lyssatt modell av Hammerfest, laget av elever ved Breilia skole. Forskningsprosjektet heter "Teknologi i nord. Teknologi og design som kompetanseskaper for en fremtid i nord."" Læreren Gerd Mona og flere elever fortalte sine opplevelser med prosjektet. Modellen ble fraktet til Gjenreisningsmuseet satt opp i all sin glans av lys. Det ble også et multimediashow da elevene viste filmen mediagruppa hadde laget fra prosjekttiden.

Før 23.09. var Gerd Mona aktiv i PR for opplegget i avisa Finnmark Dagblad og NordNytt. Det ble kronet med minst 25 tilhørere.


"Mitt drømmehus" 24.09.09 kl.1800-1930 Alta, Studenthuset City
"Velkommen til presentasjon av et anerledes forskningsprosjekt, hvor både forskere og grunnskoleelever bidrar." Lærer Anniken og eleven Ragnhild Birgitte Thomassen la frem sine erfaringer og Ragnhild viste resuktatet sitt - drømmehuset. Studiedirektør fikk spontant overlevert huset og sa vi muligens bør ha et utstillingssted på HiF. Publikum deltok ivrig i samtaler om innholdet i framleggene.





En mediastudent som journalist overvar foredragene og publiserte en fin oppsummering i mediastudentenes Studenttidende 25.09.09.

Ingen kommentarer: